Å sikkerhetskopiere dataene på datamaskinen er en essensiell del av enhver sikkerhetsstrategi. Når alt annet svikter kan du alltids kjøpe en ny datamaskin og gjenoppbygge fra grunnen, forutsatt at du har en sikkerhetskopi av alle dine data. Selv i situasjoner som ikke er relatert til sikkerhet vil en backup av dine data for å gå tilbake på en endring du har gjort være langt enklere enn å prøve å gjenoppbygge ting tilbake slik de var.

Mange er redd for å gjøre backup fordi de tror på det som enten en manuell prosess (som de glemmer å gjøre) eller at det krever installasjon av kostbar programvare. Comodo backup er en ideell løsning fordi det vil automatisere sikkerhetskopier for deg (så du ikke glemmer å kjøre dem) pluss det er en gratis. Med Comodo Backup har du ingen unnskyldning for ikke å ta regelmessige sikkerhetskopier av alle datafilene (vel kanskje du har en unnskyldning for ikke å sikkerhetskopiere din e-post hvis du ennå ikke har funnet ut hvor datamaskinen lagrer dem, men det er ingen unnskyldning for ikke sikkerhetskopiere datafiler i “Mine Dokumenter” og andre steder hvor lagrede filer opprettes.

Online Backup med Comodo Backup free

Kontrollpanelet for Comodo backup er ganske komplisert å bruke (selv for noen kjent med terminologien knyttet til sikkerhetskopiering av data) siden mange av kommandoene ikke gjør hva du forventer de skal gjøre. Sett en backup til å kjøre hver tredje time, og den vil kjøre når den først er planlagt, en og en halv time senere, og deretter hver tredje time etter det. Sett en annen verdi for samme timeplan men starter på en annen innledende tid og den vil kjøre første backup og ikke kjøre repetisjonene du ba om. Sett den til å gjøre inkrementell snarere enn full backup og den vil ikke oppdage endringer i filene og vil dermed ikke sikkerhetskopiere noe som helst.

Jeg hadde opprinnelig skrevet en mye hyggeligere gjennomgang av dette produktet, men ble forsinket i å publisere den, og jo lenger jeg fortsette å bruke programmet, desto mer problemer oppdaget jeg. Ja, det gir deg sikkerhetskopier av datafilene, men akkurat hvor oppdatert en backup er når du virkelig trenger den er varierende. Jeg har funnet ut at ved å planlegge en full backup for hver tredje time betyr at jeg får minst en sikkerhetskopi per dag, forutsatt at maskinen min er slått på den tiden når den første sikkerhetskopieringen er planlagt å finne sted. Hvis jeg ikke slår maskinen på før senere på dagen kan jeg heller få en backup gjort den dagen. Sannsynligvis vil det være lettere å bare slette programmet og manuelt kopiere mappene jeg vil ha sikkerhetskopiert hver gang jeg vil ha en backup.

Fordeler:

– Lett å installere

– Kan planlegge sikkerhetskopieringer når du trenger

– Man kan spesifisere hva som skal sikkerhetskopieres og hvor du skal sikkerhetskopiere det til.
– Kan spesifisere egne backup-kriterier for separate deler av dataene dine

Ulemper:

– Noen innstillingskombinasjoner kan ha uventede bivirkninger
– Kjører ikke alle sikkerhetskopier på planen du fortelle den til å kjøre
– Sikkerhetskopier gjør faktisk ikke backup noe hvis du får innstillingene feil som fører til en falsk følelse av trygghet

Last ned Comodo Backup Free

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *