comodo-internet-security-introComodo Internet Security er en gratis sikkerhetspakke designet for å beskytte datamaskinen mot malware. Pakken inkluderer en velfungerende brannmur, en malwareskanner som kan fjerne virus, trojanske hester og adware, portovervåkning i sanntid, automatiske oppdateringer og muligheten til å håndtere systemprosesser.

Installeringen av Comodo Internet Security

Til å være en komplett sikkerhetspakke er Comodo Internet Security ganske liten med sine 125 MB. Installeringen gir deg flere valgmuligheter om hvilke programmer du ønsker å installere. Programmet spør deg også om du vil være med i Comodo fellesskapet, om du ønsker det ber programmet deg om å sende inn e-postadressen din. Begge er valgfrie. Under installasjonen kjører programmet en full skann for å forsikre seg at maskinen er fri for malware.

Comodo Internet Security i bruk

Det finnes mange gratisprogrammer som enten tilbyr gratis brannmurer og/eller antivirus, men få kombinerer dem i en pakke slik som denne. Brannmuren er en av de beste vi har prøvd, den har svært gode konfigurasjonsmuligheter, lar seg “gjemme” porter (port stealthing,) og beskytter maskinen mot såkalte  “buffer overflow” angrep. Om du aldri har prøvd en annen brannmur utenom den som følger med Windows vil du bli veldig fornøyd med hvor mye sikrere en slik brannmur gjør systemet.

Comodo Internet Security Brannmur

Antivirusdelen av programmet er dessverre ikke like bra som brannmuren. Den har en tendens på å reagere på filer som egentlig ikke er skadelige. Den mente for eksempel at Gamespy Arcade, et spillprogram som kanskje ikke har det beste ryktet, var et virus. Derfor bør man være oppmerksom på hva du lar programmet fjerne av filer. Ellers er antivirusdelen veldig funksjonsrik og kan konkurrere med betalprogrammer og andre gratisprogrammer som AVG free og avast!.

Konklusjon

Selv om programmet kanskje ikke er like kjent som sine konkurrenter, men vi anbefaler  at du prøver det! Det gir deg god beskyttelse mot eventuelle trusler, helt gratis. Når pakken i tillegg krever lite ressurser, ca halvparten av Norton’s security suite er det bare å kjøre på. Systemkrav: For 32-bit versjonen av pakken:

  • XP (SP2) eller Vista 32 bit
  • 64 MB RAM
  • 70 MB ledig diskplass

Kjører du derimot 64-bits operativsystem blir kravet noe høyere:

  • XP (SP2) / Vista 64 bit
  • 64 MB RAM
  • 105 MB ledig diskplass

Last ned Comodo Internet Security

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *