Dropbox Intro

Dropbox er en tjeneste som enkelt lar deg synkronisere dine filer mellom flere datamaskiner. Selve programmet støtter Windows, OS X, iPhone og Linux, men vil du kun laste ned noen filer du har synkronisert lar dette seg enkelt gjøre ved å logge inn på Dropbox.com og bla i dine filer der. Du kan også velge å dele dine filer med andre om du ønsker det.

Hastigheten på programmet kan man faktisk ikke klage på, det som oftest vil sette en hastighetsbegrensning er nettlinjen datamaskinene er koblet opp mot. Om dette ikke er nok har Dropbox en funksjon som komprimerer mye av trafikken. Du trenger nemlig kun å laste opp en fil én gang, deretter er det kun endringene som lastes opp, noe som både sparer tid og båndbredde.

Under ser du ett bilde tatt av Dine siderDropbox.com, herfra kan du administrere alle dine filer, enten du vil dele dem med andre eller slette dem.

Dropbox.com

Når du har lastet ned og installert Dropbox vil programmet kjøre i bakgrunnen og automatisk synkronisere filene du legger i My Dropbox-mappen som du oppretter under installasjonen. Alt du legger i denne mappen vil automatisk lastes opp til Dropbox.com for så å lastes ned igjen på de andre maskinene du har valgt å synkronisere mot. Gratisversjonen gir deg 2 GB, noe som burde holde for de fleste med tanke på at ett standard tekstdokument sjeldent overskrider 1 MB, trenger du mer plass kan du enkelt kjøpe dette, eller du kan verve venner og på denne måten få mer plass gratis.

Hvorfor bruke Dropbox?

Tenkt deg friheten det gir deg å kunne lese dine synkroniserte dokumenter fra hvilken som helst datamaskin som har nettilgang, uten å måtte sende dokumentet på e-post til deg selv? I skolesammenheng er programmet rett og slett gull verdt da man ofte har en stasjonær PC og en bærbar, nå kan du enkelt synkronisere arbeidet mellom disse. Jobber du med et prosjekt kan du la andre få tilgang til en delt mappe som alle kan jobbe med slik at du ser endringene de andre gjør live. Filene er lagret på flere steder noe som minsker sjansene for tap av data, men sletter du en fil på en maskin vil den også slettes på de andre maskinene som er synkroniserte. Derfor anbefaler jeg at du bruker Mozy ved siden av Dropbox, begge er gratis.

Sikkerhet

Filene som synkroniseres krypteres før de sendes ut til Internett. Alt som lagres på Dropbox sine servere krypteres med AES-256 og er kun tilgjengelig for deg selv og personer du har invitert. Det svakeste leddet blir altså ditt passord, velg derfor ett unikt passord, gjerne over åtte tegn.

Dropbox gir deg også ett ekstra lag med sikkerhet med tanke på sletting av innholdet i dokumenter. Du kan nemlig enkelt gjenopprette tidligere lagrede versjoner av en fil, noe som kan være en kjekk funksjon om du lagrer en etter at du har slettet litt for mye av et dokument.

Last ned Dropbox gratis

Comments

 1. Kenneth

  Vil anbefale Gladinet.
  Gir ikke lagringsplass noen plass i seg selv, men dette knytter seg opp mot eks. Skydrive, som de fleste har, som tilbyr hele 25GB i forhold til 2GB som dropbox har. Ved hjelp av Gladinet kan du synkronisere med Skydrive, gmail dokuments osv osv. Og programmet oppretter en Z: (nettverksdisk) du kan navigere deg inn i mappene som om de var på pcen din. Hastigheten er grei hos f.eks Skydrive, så er ingen ting i veien for å bruke det. Skydrive har du automatisk på hotmail/live adressen din.

 2. Kenneth Eggan Article Author

  Hørtes ikke dumt ut det nei, skal absolutt ta en titt på det.

  Takk for tipset!

 3. Pingback: Excel - webside - Webforumet.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *