gpu-z_heading

Du har kanskje hørt om det kjente gratisprogrammet CPU-Z? GPU-Z gjør stort sett det samme, bortsett fra at det nå er detaljert informasjon om skjermkortet som gjelder. Selv om navnene på programmene følger samme mønster utvikles de ikke av samme personer. Utviklerne av CPU-Z har rett og slett gitt techpowerup.com tillatelse til å bruke navnet.

Informasjonen GPU-Z gir

GPU-Z gir deg en god del detaljert informasjon om skjermkortet som er installert i datamaskinen. Dette er, for å nevne noe, informasjon om kortets produsent, driver- og DirectX-detaljer, hvilke frekvenser kortet kjører på og selvfølgelig modell og minnemengden. Ta en titt på bildet under for en bedre beskrivelse.

Brukergrensesnittet

Som du ser på bildet ovenfor er GPU-Z delt opp i tre faner, hovedfanen som du ser ovenfor som gir deg informasjon om selve kortet. Under fanen “Sensors” dukker det opp informasjon om nåværende frekvenser på kortet, temperaturen og viftehastigheten. Du kan i tillegg velge å slå på logging av dette, det som da skjer er at det du har valgt å logge blir lagret i en tekstfil. Dette kan være kjekt om du opplever at bildet fryser og vil finne ut om det er ett varm skjermkort som forsaker dette.

I en tredje fane ved navnet “Validation” kan du validere at informasjonen er korrekt. Dette kan være nyttig om du vil konkurrere overkokking eller rett og slett overbevise en tvilende sjel om klokkehastighetene på skjermkortet.

Last ned

GPU-Z laster du ned ved å gå til nedlastningsseksjonen på techpowerup.com. GPU-Z støtter i skivende stund Windows 2000, XP og Vista (både 32- og 64-bit versjonene). En annen ting ved programmet som er verdt å merke seg er at man ikke trenger å installere det, det holder rett og slett å kjøre programfilen, og vips så dukker det opp informasjon på skjermen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *