HijackthisHijackThis er et program som finner ut hva som kjører på maskinen og lagrer dette i en enkel tekstfil, både legitime og skadelige programmer. Merk at programmet kan skade maskinen om man bruker det feil, derfor er det lurt å spørre en som kan tolke hijackthislogger om hjelp før man sletter noe. Du kan også spørre om hjelp i kommentarfeltet.

Hva brukes HijackThis til?

Du kan bruke HijackThis om du lurer på hva som kjører på datamaskinen, hvilke programmer som starter opp og lignende informasjon. Du kan også bruke HijackThis til å fjerne malware og rett og slett fjerne ugyldige oppføringer. HijackThis sier nemlig ifra om filer det reffereres til ikke finnes.

HijackThis hovedfunksjoner

Hovedfunksjonen til HijackThis er å skanne gjennom maskinen etter kjørende programmer o.l. og lagre disse i en enkel tekstfil. Med det har i senere tid blitt inkludert verktøy blant annet å å redigere hostfilen, slette filer som ikke lar seg slette og en oppgavebehandler. Programmet kan selvfølgelig også slette oppføringer i loggen, men selv om programmet har en backupfunksjon bør du ikke slette noe du er usikker på.

HijackThis

Hvordan analysere en HijackThis-logg?

For å analysere en HijackThis-logg kan du kjøre loggen gjennom en automatisk sjekk. Du limer bare inn loggen i tekstboksen og trykker “Analyze”. Deretter dukker en side opp som beskriver hver enkel linje og sier ifra om den er skadelig eller ei. Dette vil ofte være nok, men vil du at noen skal analysere loggfilen grundigere kan du poste loggen i kommentarfeltet, eller rett og slett søke opp programmene du er usikker på. Man finner nemlig raskt ut om noe burde fjernes.

Last ned HijackThis

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *