Er du glad i musikk bør du virkelig lese videre!

Last.fm er på en måte to ting, det er ett nettsamfunn og et genialt gratisprogram som hører med til nettsamfunnet. I denne artikkelen skal vi ta en titt på gratisprogrammet, men har du lyst til å ta en titt på nettsamfunnet er det bare å gå til last.fm og registrere seg, noe som er gratis og ganske så risikofritt.

Har du tenkt å prøve Last.fm kan du begynne med å registrere deg på last.fm og fortsette videre med lesingen.

Nå som du har registrert deg kan du gå til www.last.fm/download for å laste ned programmet. Last.fm tilbys for Windows, Linux og OS X, dette betyr at det mest sannsynlig fungerer på din datamaskin også.

For å høre på musikk oppretter man en personlig radiokanal, denne kan du enten opprette ved å skrive inn en artist du liker eller du kan opprette stasjonen etter en valgt klassifisering, eller tag som det heter i programmet.

Etter du har gjort dette er det bare å lene seg tilbake og høre på all den nydelige gratismusikken som kommer trillende inn til ørene.

Vil du hjelpe programmet med å velge musikk kan du trykke på “Love” hvis du liker låten som spilles, eller du kan trykke på “Ban” for å sørge for at låten aldri skal spilles igjen, på denne måten lærer du opp Last.fm hvilken musikk du liker og missliker, slik at du får en bedre musikkopplevelse. Dette kalles på fagspråket for scrobbling.

Scrobbling kan også integreres i andre musikkavspillere som Winamp, iTunes og til og med iPoden. Dette skjer selvsagt bare om du har valgt det.

Etter at du har brukt Last.fm vil du kanskje se hvilke artister og låter du har hørt mest på? Dette er ingen problem. Det er bare å gå til http://www.last.fm/user/Skrivdittbrukernavnher og du vil få opp en fin statistikkside om dine musikkvaner.

Her er en videogjennomgang av Last.fm

Ulemper

Du tenker kanskje at dette er for godt til å være sant, men det er det faktisk ikke. Last.fm får hjulet til å gå rundt ved å tilby et oppgradert abonomang og ved å tilby deg å kjøpe sangene du hører på fra diverse musikktjenester. Dette er på ingen måte sjenerende eller påtrengende!

Så hva venter du på? Gå til last.fm og registrer deg, det er helt gratis!

Comments

  1. Pingback: Spotify – fremtidens musikktjeneste | Gratis-Programmer.net

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *