MozBackup introSom PC-bruker vet du forhåpentligvis hvor viktig det er å ta backup av dokumenter og filer man ikke vil miste ved ett eventuelt datakrasj eller en formatering. Å ta backup av dokumenter er kanskje ikke det vanskeligste, men hva med Firefox og Thunderbird? La os ta en titt på hvordan man sikkerhetskopierer profiler i Firefox og Thunderbird med MozBackup, et genialt gratisprogram.

MozBackup tar backup av følgende programmer

  • Firefox
  • Thunderbird
  • Sunbird
  • Flock
  • SeaMonkey
  • Mozilla Suite
  • Spicebird
  • Netscape

Hva tar MozBackup backup av?

MozBackup tar backup av blant annet kontakter, utvidelser, passord og selvfølgelig e-postene dine. Du velger selv hva programmet skal ta backup av, legg merke til at MozBackup ikke klarer å ta backup av alle utvidelsene som finnes, men undertegnede har selv til gode å oppleve noe kluss på akkurat dette punktet.

Når du kjører programmet kommer det opp ett vindu som lar deg velge om du vil ta backup eller gjenopprette en profil. Du må også velge hvilket program du ønsker å ta backup av eller gjenopprette. Husk at programmet du tar backup av eller gjenoppretter må være avsluttet mens MozBackup jobber.MozBackup

Passordbeskyttelse

Når du tar backup kan du velge å passordbeskytte backupfilen, dette er til å anbefale, men husk at dette ikke er 100% sikkert, så selv om du setter passord på backupfilen kan en person med onde hensikter finne passordene og lignende sensitiv informasjon. Altså, lagre backupfilen på et sikkert sted bare du har tilgang til.

Slik bruker du MozBackup til å ta backup av Firefox

MozBackup fås i to versjoner

MozBackup kan lastes ned som et installerbart program eller du kan velge å laste ned en zip-mappe som inneholder de nødvendige filene. Dette lar deg putte MozBackup på for eksempel en minnepinne og kjøre det derfra uten å måtte installere det.

Last ned MozBackup

Du kan laste den begge versjonene fra MozBackups offisielle hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *