Mozy Backup IntroMozy er en nettbasert tjeneste som lar deg ta gratis online backup av opptil 2 GB. I disse juletider er det kanskje lurt å ta backup av årets julebilder? Du får kanskje ikke plass til alle filene dine på 2 GB, men du får mest sannsynlig plass til de viktigste filene dine, inkludert noen bilder.

Hvordan fungere Mozy?

Mozy fungerer enkelt og greit ved at du installerer et program kalt Mozy Remote Backup. Første gangen du kjører dette programmet velger du hva du vil ta backup av, deretter begynner programmet å laste dette opp, men før det gjør det får du velge mellom hvilken krypteringsløsing du vil bruke. Du kan nemlig velge mellom 128-bit SSL og 448-bit Blowfish-kryptering.

Når dette er gjort er det bare å vente på at alt skal bli lastet opp, noe som kan ta litt tid. Hvor lang tid det tar er avhengig av hvor rask opplastingshastighet du har og hvor raskt du lar Mozy laste opp filer, legg også merke til at tjenesten har en opplastningshastighetsbegrensning på 1000 kbit/s.

Neste gang du programmet tar backup tar det bare backup av nye og forandrede filer slik at du slipper å laste opp alt hver gang, såkalt inkrementell backup. I tillegg kan du selv velge når og hvor ofte Mozy skal ta backup, noe som kan være ganske så kjekt.

Hvordan gjenoppretter jeg filer?

La oss tenke oss at en harddisk som du har tatt backup av krasjer. Du har da fire muligheter til å gjenopprette de tapte filene.

 1. Via klientprogrammet MozyHome Remote Backup.
 2. Gjennom en virituell harddisk.
 3. Ved å høyreklikke i mapper du vil gjenopprette filer for så å velge «Restore Files in Folder».
 4. Lage en gjenopprettingsfil på nettsiden til Mozy som du så laster ned

Mozy gjenopprette filer

Jeg har selv prøvd noen av metodene og må si at jeg er tilfreds med hvordan det fungerer. Prøv gjerne å slette en fil som du vet du har tatt backup, gjerne en fil som ikke er viktig bare for sikkerhets skyld. Deretter bruker du Mozy til å gjenopprette den. Dette gjør at du blir mer kjent med programmet slik at du slipper å være alt for nervøs når du må gjenopprette filer på ordentlig.

Last ned Mozy

Mozy støtter for tiden Windows og OS X, har du filer du helst ikke vil miste anbefaler jeg at du laster ned Mozy.

Comments

 1. Johnny

  Ta en titt på DropBox, det er et program for å synkronisere filer mellom flere maskine, men det lagrer også tidligere versjoner av filene dine slik at du kan få dem tilbake dersom du er uheldig å slette dem. Det beste er at det skjer helt automatisk du bare forteller DropBox hvilke mapper du vil den skal overvåke.

  https://www.getdropbox.com/

  2GB gratis, 50GB for 99$/år.

 2. Kenneth Eggan Article Author

  Den var ikke dum ser jeg.
  Skal skrive en omtale så fort jeg får tid, er nemlig litt travelt for tiden med musikal++.

  Takk for tipset!

 3. Pingback: Dropbox – enkel og gratis filsynkronisering | Gratis-Programmer.net

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *