OpenOffice.Org

OpenOffice.org er ett godt gratis alternativ til den heller dyre Microsoft Office-pakken. OpenOffice.org er kompatibelt med Microsoft Office, det vil si at du kan åpne filer lagret i .doc formatet og tilsvarende format til presentasjoner og regneark. Merk at OpenOffice.org fungerer utmerket til vanlig bruk, men kan være inkompatibelt med noen makroer fra Microsoft Office dokumenter.

OpenOffice.orgs oppbygging

OpenOffice.org er satt sammen av seks deler, eller programmer om du vil. Disse kan utføre alt fra tekstbehandling til å lage presentasjoner. OpenOffice.org er skrevet i Java og krever derfor at du har dette installert på maskinen, har du ikke det blir du tilbudt å laste det ned, dette er selvfølgelig også gratis. OpenOffice.org fungere i Windows, Linux og OS X, i tillegg finnes det en portabel versjon for Windows.

Under følger navnet på de seks delene og en kort beskrivelse om hva de gjør.

OpenOffice.org Splash

OpenOffice.org Base

Dette er databasedelen til OpenOffice. Lar deg jobbe med databaser lokalt eller koble til eksterne databaser.
OpenOffice.org Calc

Calc er da regnearkdelen av OpenOffice.

Her kan du gjøre utregninger, analysere informasjon og håndtere lister i regneark. I tillegg kan du lage oversiktlige grafer. Dette er et helt greit alternativ til Excel hvis vi ser bort ifra at det mangler de mer avanserte funksjonene til Excel.

OpenOffice.org Draw

Draw er ett enkelt bilderedigeringsverktøy som blant annet lar deg lage og redigere tegninger, flytediagram og logoer. Dette programmet anbefales ikke om du skal redigere feriebilder o.l.
OpenOffice.org Impress

Med Impress kan du lage og redigere presentasjoner. Det følger med svært få maler, så er du glad i litt alternative presentasjoner anbefaler jeg at du leter litt rundt på Internett. Det finnes nemlig gode maler til Impress, alternativet er jo selvfølgelig å opprette malene selv.

OpenOffice.org Math

Med Math kan du lage og redigere matteformler. Kanskje spesielt kjekt om du vil lage den en regelbok?
OpenOffice.org Writer

Dette er kanskje delen som blir mest brukt. Writer brukes til all slags tekstbehandling og er etter min mening ett fullkommet alternativ til Word.

Prøv ut OpenOffice.org

For å laste ned OpenOffice.org går du til denne siden. I tillegg er det mulig å installere “extensions”, altså utvidelser som kan legge til eller endre egenskapene og funksjonene til OpenOffice.org. Blant annet finnes det utallige maler tilgjengelig. For å laste ned utvidelser går du til denne siden.

Den portable versjonen av OpenOffice.org finner du på portableapps.com.

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *