Paint.NET IntroPaint.NET er et gratis bildebehandlingsprogram for Windows basert på åpen kildekode. Selve programmet bruker Mircrosofts .NET rammeverk. Dagens versjon av Paint.NET er så avansert at enkelte til og med foretrekker Paint.NET fremfor Photoshop. Dette burde si litt om potensialet til dette gratisprogrammet.

Paint.NET vs Photoshop

Paint.NET er ikke like avansert som Photoshop, men det er tilsvarende enkelt og lettfattelig. Det ser rett og slett ut som en oppgradering av Microsoft Paint – en stor en vel og merke.

Programmet støtter forskjellige “layers” (ulike lag innad i bildet) og har en ubegrenset historie, slik at du når som helst kan gå tilbake til hvordan bildet du redigerer så ut tidligere. Dette gjør at du kan prøve og feile uten å måtte bekymre deg for mye om å måtte lagre en haug med kopier.

Paint.NET Car

Funksjoner

Paint.NET har en rekke funksjoner, spesialeffekter og verktøy – inkludert fjerning av røde øyne, fordreining, 3D-rotering, zoom, redimensjonering, osv. Photoshop har riktignok langt flere og mer avanserte funksjoner, men Paint.NET er tross alt gratis. I tillegg er det tross alt ikke alle som trenger alle funksjonene Photoshop har å by på.
Prøvekjør Paint.NET
For å kjøre programmet trenger du Microsoft Windows Server 2003 (SP1), XP (SP2) eller Vista. Du trenger også .NET Framework 2.0 (gratis). Har du dette er det bare å besøke Paint.nets nedlastningsside, resten skal være selvforklarende.

Er du interessert i kildekoden til programmet er det mulig å laste ned den også. I skrivende stund teller den 133 000 linjer.

Comments

  1. iian539

    Hei, dette programmet er ikke det beste hvis du vil fotoredigere.
    da vil jeg heller anbefale:Gimp
    Jeg personlig har ingen god erfaring med dette programmet…
    Ellers er paint som følger med pcen (de med de oprativsystemene) er ganske god for ENKEL tegning eller fotoredrigering til for eksempel å lage en header til en Hjemmeside eller fex en Blogg..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *