Recuva IntroDet hender seg ofte at man er litt for rask med slettingen når man har det travelt, eller rett og slett er sliten.

Filene man sletter i Windows blir faktisk ikke helt slettet, dette gjør at man kan gjenopprette filer som er slettet så lenge de ikke er overskrevet av andre ting. Dvs at jo raskere man kjører Recuva etter at du har tapt filene, desto større sjanse har man for å få de igjen igjen.

Hva er Recuva?

Recuva er kort og godt et gratis gjenopprettingsprogram. Recuva uttales “recover”, eller “gjenopprette” på norsk, noe som beskriver programmet meget godt i og med det er nettopp dette Recuva gjør.

Recuva i bruk

Når du har installert og kjører Recuva får man i oppstarten valget mellom å velge en spesifikk filtype Recuva skal se etter (bilder, musikk, dokumenter, video) eller bare la Recuva lete etter alle slettede filer som er mulige å gjenopprette.

Etter at du har valgt filtypene du vil Recuva skal lete etter kommer det opp ett vindu som lar deg velge hvor Recuva skal lete: flyttbare medier utenom CDer og disketter, Mine Dokumenter, i søppelbøtten, en spesifikk stasjon eller bare la Recuva lete etter alle lagringsmediene på datamaskinen.

Recuva Gjenoppretningsveiviser

Deretter er det bare å gi Recuva litt tid for å søke opp slettede filer. Du vil så få opp ett vinde som viser alle filene Recuva har funnet, i dette vinduet krysser du av for hvilke filer du vil prøve å gjenopprette.

Til slutt trykker du på “Recover” og du vil bli bedt om å velge hvor de gjenopprettede filene skal lagres, helst bør dette være på en annen stasjon enn den du gjenoppretter filene fra, dette er for å hindre at du overskriver filer du vil redde. Så er det bare å krysse fingrene mens Recuva jobber med å gjenopprette filene.

Last ned Recuva:

Husk: å hake bort installasjonen av den medfølgende verktøylinjen fra Yahoo.

Comments

  1. Pingback: Defraggler - gratis defragmenteringsverktøy

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *